Steeds meer mensen zijn gevoelig voor gluten. Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in een aantal granen, zoals tarwe. Als je bedenkt dat er best veel tarwe in het ‘gewone’ Nederlandse dieet zitten (brood, pasta, koekjes, gebak), dan is dat best begrijpelijk.
Er is wel een duidelijk verschil in gevoeligheid. Mensen die een glutenallergie of glutenintolerantie hebben, mogen nog wel een kleine hoeveelheid gluten binnenkrijgen. Zij krijgen beperkt klachten.
Mensen met coeliakie mogen helemaal geen gluten meer. Bij hen ontstaan bij het eten van gluten ontstekingsreacties in het slijmvlies van de dunne darm.
Online cursus [no
Voor wie?
Mensen met een intolerantie of gevoeligheid voor gluten of mensen die voor een familielid glutenvrij willen leren koken.
Inhoud
De cursus bestaat uit twee delen; informatief en praktisch.
Informatief:
Je krijgt informatie over gluten, bijvoorbeeld: “Wat zijn gluten? Wanneer ben je intolerant? Waar zitten gluten in? Wat zijn vervangende levensmiddelen?”
Praktisch:
Je leert stap voor stap hoe je 3 glutenvrije ontbijtjes, lunches en diners kunt klaarmaken.
Ook help ik je een weekplanning rond koken en het doen van boodschappen te maken.
Extra:
Ook zit er een extra deel bij om een Glutenvrije taart en 2 traktaties te bakken.